Chifle cu unt

de violeta30 in Piine, 1 Feb 2015 | 568 vizualizari

 

Din acest aluat mi-a iesit si o placinta melc cu dovleac.

 

INGREDIENTE

  • 900 gr faina
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu unt:

Se pune faina (700 gr) intr-un castron, adaugam untul, uleiul si sarea pe care le punem intr-o parte, pe marginea castronului. Frecam drojdia cu zaharul pana devine lichida, adaugam smantana si putina apa, apoi rasturnam lichidul in gropita facuta in faina si amestecam cu o furculita, ingloband totodata si untul si sarea. Turnam apa in fir subtire si amestecam pana terminam apa. Luam la framantat coca obtinuta pe masa de lucru adaugand faina (coca trebuie sa fie omogena, dar nu foarte tare) pana nu se mai lipeste de maini. Presaram faina pe mingea de coca si o punem la dospit in castron, punem o folie alimentara sau o punga peste castron (creste mai bine) si apoi un prosop curat. Se lasa cam o ora sau pana isi dubleaza volumul. 

Dupa ce a crescut infainam masa de lucru, ne ungem cu faina si pe maini si rasturnam coca pe masa de lucru si o mai framantam adaugand faina, dar nu foarte multa. Rupem bilute din coca si formam chifle pe care le punem pe tava unsa cu ulei, dar presarand faina peste chifle.

Cand am terminat de facut chiflele le mai lasam la crescut in jur de 30-40 minute (pana se umfla). Incingem cuptorul si introducem tava, in primele 15 minute lasam focul mare si apoi il reducem. Sunt gata cand s-au rumenit. Mie mi-au iesit 10 chifle pentru ca am oprit din coca pentru placinta.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle cu unt 364766
retete culinare - Chifle cu unt 364767
retete culinare - Chifle cu unt 364768
retete culinare - Chifle cu unt 364769
retete culinare - Chifle cu unt 364770
retete culinare - Chifle cu unt 364771

COMENTARII (8)

dantes 1

02.02.2015, 09:24

Bune!

MotanLaOale 1

02.02.2015, 12:37

mirela0911 1

03.02.2015, 14:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D