Chifle dulci cu alune

de sasha in Dulciuri, 28 Mai 2013 | 715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 15 g drojdie uscata
  • 150 g zahar
  • 5 oua (+ 1 galbenus)
  • 1 plic praf de copt
  • ulei pentru framantat
  • 100 g alune decojite nesarate
  • 50 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle dulci cu alune:

Cernem faina si facem un cuib in mijloc in care punem 100 ml laptele caldut amestecat cu drojdia, lasam la dospit 15 minute, apoi adaugam  zaharul, ouale, restul de lapte, praful de copt si framantam bine cu ulei.  Lasam sa se odihneasca 45 de minute. 

Aluatul il taiem in mai multe bucati egale, lasam sa mai creasca 5 minute, intindem bucatelele de aluat in forma rotunda, ungem fiecare cerc cu unt moale, presaram zahar vanilat, apoi presaram alunete tocate. Rulam ca pe o rulada, aducem capetele in mijloc, sa fie marginile inauntru, intoarcem ruloul , il taiem in parti lasand 1 cm in mijloc si desfacem usor marginile.

Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptor prntru 30 de minute la 180 de garde.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle dulci cu  alune 231661
retete culinare - Chifle dulci cu  alune 231662
retete culinare - Chifle dulci cu  alune 231663
retete culinare - Chifle dulci cu  alune 231664
retete culinare - Chifle dulci cu  alune 231665
retete culinare - Chifle dulci cu  alune 231666
retete culinare - Chifle dulci cu  alune 231667
retete culinare - Chifle dulci cu  alune 231668
retete culinare - Chifle dulci cu  alune 231669

COMENTARII (20)

sasha 1

31.05.2013, 18:06

ms frumos Tabi

Dya Daniela Andrei 1

31.05.2013, 22:41

Minunate! Imi plac tare mult!

sasha 1

01.06.2013, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18