Chifle pentru burgeri

de Bya Ralu in Piine, 26 Feb 2016 | 635 vizualizari

 

Reteta este luata de aici https://saltnsasha.wordpress.com/2015/04/24/chifle-pentru-burgeri-si-nu-numai/, aveti grija cum modelati chiflele ,ca sa nu va iasa mega mari ca ale mele :))), in rest sunt bune, si am facut jumate de portie.


Varianta big :))

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina alba
  • 200 g apa calduta
  • 1 plic drojdie
  • 2 -3 linguri green sugar sau zahar normal
  • 3 linguri unt topit
  • ulei de masline pentru uns aluatul
  • faina pentru pudrat
  • seminte de susan
  • 1 ou+2 linguri de lapte
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru burgeri:

Intr-un bol se amesteca circa 100 g faina cu drojdia si apa calda si se lasa deoparte 10-15 minute pana cand drojdia devine activa.

Dupa cele 15 minute se amesteca restul de faina, zaharul, untul topit si se framanta bine aluatul. Va devenit usor elastic si moale, se formeaza o bila si se unge cu ulei de masline, se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la cald pentru 2 ore.

Se pune aluatul pe masa de lucru unde am presarat faina,se preseaza in forma unui dreptunghi si se taie in bucati egale (eu am taiat in 6 dar au iesit mari, taiati in 8 sau in 10 daca vrei mai micute).

Din fiecare bucata de aluat se formeaza o bila, se aseaza intr-o tava pe hartie de copt, se acopera si se lasa deoparte 1 ora (eu in schimb am avut cuptorul ramas cald si am bagat tava in cuptorul inchis dar cald pentru 20 minute.

Oul se amesteca bine cu putin lapte, se unge fiecare bila de aluat, iar deasupra se presara seminte de susan.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle pentru burgeri-0
Chifle pentru burgeri-1
Chifle pentru burgeri-2
Chifle pentru burgeri-3
Chifle pentru burgeri-4
Chifle pentru burgeri-5

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

28.02.2016, 19:43

da sunt bune si goale

anca_rm

anca_rm 1

02.03.2016, 13:46

cele mai bune

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.03.2016, 19:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!