Chifle pufoase

de alinutza1983 in Piine, 21 Feb 2012 | 4043 vizualizari

 

Reteta e inspirata de pe blogul Laurei Adamache, unde apare sub denumirea de "panini Laugenbrot"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt sau ulei
  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

1. Se pregateste aluatul la masina de paine, alegand programul pentru framantare si dospire. Se pun ingredientele in ordinea precizata in manualul masinii de paine ( intai cele lichide, apoi cele solide).

2. Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in bilute, de aproximativ 50-60 grame.

3. Intre timp avem grija sa punem la fiert o oala cu 2 litri de apa si adaugam in aceasta bicarbonatul si o lingura de sare.

4. Cand apa incepe sa fiarba punem si 4-5 bile de aluat, apoi le intoarcem de pe-o parte pe alta; acestea nu trebuie sa stea mai mult de 30 de secunde in apa clocotita.

5. Dupa ce au fost oparite, chiflutele se scot direct pe hartia de copt (in tava care va merge la cuptor), apoi le crestam cu un cutit bine ascutit si le presaram deasupra seminte sau sare grunjoasa.

6. Dam painicile la copt cca 20-25 minute, la foc maricel ( pentru cine are cuptor electric se recomanda o temperatura de 220 grade).

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle pufoase-0
Chifle pufoase-1
Chifle pufoase-2
Chifle pufoase-3

COMENTARII (11)

alinutza1983

alinutza1983 1

22.02.2012, 15:29

sarumana fetele! sunt bune....mai ales ca oparim aluatul...au o prospetime aparte!

MIUTA

MIUTA 1

22.02.2012, 17:23

Foarte bune

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:40

ce pufoase sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!