Chiftele de fasole

de _Alina_ in Mancaruri de post, 5 Apr 2013 | 4075 vizualizari

 

Azi ma prezint cu ceva de post. :) Daca n-ati incercat pana acum va provoc sa o faceti si cu siguranta veti fi multumiti de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole cu bob mic
  • 100 g orez
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • 1 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt marar uscat
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/4 lg piper
  • 1 lgt sare mare
  • 5 catei de usturoi
  • 4 lg pesmet
  • ..........
  • faina si/sau susan
  • ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de fasole:

1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa cateva ore  (eu am lasat-o peste noapte).

2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam apa si o inlocuim cu alta curata (fierbinte). Dupa ce au fiert punem boabele intr-o sita si le lasam la racorit. 

3. Separat punem la fiert orezul cu 300 ml apa.

4. Preincalzim cuptorul la 200 °C.

5. Morcovul si radacina curatate le bagam la robot, punem si fasolea rece in robot si mixam pana cand obtinem o pasta (puteti face operatiunea aceasta si la masina de tocat daca vreti o compozitie mai grosiera, eu insa am vrut ceva mai finut).  

6. Adaugam in compozitie orezul fiert, usturoiul pisat, piperul, frunzele de patrunjel verde, patrunjelul uscat, mararul uscat, cimbrul, pesmetul si amestecam bine.  

7. Cu mainile umezite luam cate putin din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le vom da prin faina sau prin susan (depinde cum preferati) si le vom pune in tava tapetata cu hartie de copt.

8. Introducem in cuptor pentru 10 minute, scoatem apoi tava, ungem/stropim cu ulei si introducem din nou in cuptor pentru inca 10 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele de fasole-0
Chiftele de fasole-1

COMENTARII (19)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

05.04.2013, 19:37

Rux

Rux 1

05.04.2013, 21:41

Foarte interesante!

_Alina_

_Alina_ 1

06.04.2013, 08:59

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!