Chiftele marinate

de Cris2711 in Porc, 4 Oct 2013 | 13861 vizualizari

 

Tot aveam in plan sa le prepar.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 500 gr carne de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 chifla inmuiata in apa si stoarsa
  • 1 ou
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 ml apa
  • 1 frunza de dafin
  • piper
  • ulei
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 varf de lingurita zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Prepararea chiftelelor:

Intr-un castron se adauga carnea tocata,ceapa tocata ,chifla,oul,patrunjelul,sarea si piperul.Se amesteca bine.Se adauga putin pesmet pana se formeaza compozitia de chiftele dorita.

Din compozitie se formeaza cu mana chiftelele,de marime mijlocie.

Se dau prin faina si apoi se prajesc in ulei incins.

Cand sunt rumenite ,se scot, se pun pe un servetel de hartie ,de bucatarie,absoarbe uleiul care este in surplus.

Prepararea sosului marinat:

Intr-o cratita de marime mijlocie,se pune putin ulei,de preferat de masline.

Cand este incins se adauga ceapa tocata si se lasa la calit.

Cand s-a calit se adauga sare,piper mozaic,apoi se adauga apa .

Se adauga si sucul de rosii si usturoiul.

Se lasa la fiert,se adauga si un varf de lingurita de zahar.

Foaia de dafin deasemenea.

Se lasa la fiert.

Cand este fiarta ,se amesteca intr-un castronel 2 linguri de faina sau de amidon.

Peste faina se adauga cu grija compozitie din sos,sa nu faca cocoloase.

Apoi se adauga aceasta compozitie in sosul marinat.

Se mai lasa 10 minute la foc mic,apoi se adauga patrunjelul verde tocat.

Se adauga chiftelele in sos,se da la cuptor ,la 150°,circa 10 minute.

Se serveste calda!

 

 

 

TIPS-URI

1

Dafin in sos

2

Pesmet si chifla in chiftele

RETETA IN IMAGINI

Chiftele marinate-0
Chiftele marinate-1
Chiftele marinate-2
Chiftele marinate-3
Chiftele marinate-4

COMENTARII (47)

Cris2711

Cris2711 1

07.10.2013, 12:31

Simo ,numai bine

MOKUSKA

MOKUSKA 1

24.04.2014, 11:30

delicioase

chrristian

chrristian 1

26.08.2014, 18:49

Cand este fiarta ,se amesteca intr-un castronel 2 linguri de faina sau de amidon.

cum amestec faina intr-un castronel???scuze de intrebare dar nu stiu!sunt incepator!ms!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!