Chiftele marinate cu piure

de ionix in Mancaruri cu carne, 21 Dec 2010 | 7467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 400 g carne de porc mai grăsuţă
  • un piept de găină
  • un cartof
  • o ceapă
  • 6-7 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • două ouă
  • făină
  • Pentru piure:
  • circa 1 kg şi jumătate de cartofi
  • câteva linguri cu lapte călduţ
  • două linguri cu unt
  • sare, piper alb
  • o lingură cu ulei
  • Pentru sos:
  • 100 ml suc de roşii mai gros
  • 50 ml apă
  • o ceapă mică
  • 4 căţei de usturoi
  • o lingură cu ulei
  • sare, piper
  • puţin busuioc uscat

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate cu piure:

Preparare chiftele:

Se face exact ca la pârjoalele moldoveneşti : http://www.bucataras.ro/retete/14641/parjoale-moldovenesti.html  (se va înlocui carnea de mânzat cu cea de găină)

Preparare piure:

Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert cu puţină sare şi uleiul.

După ce au fiert, pasăm cartofii cât sunt fierbinţi.

Se freacă bine cu untul şi laptele, suficient cât să iasă piureul cum vreţi voi de moale. Se pune sare şi piper după gust.

Preparare sos:

Uleiul se pune la încins cu o lingură cu apă iar apoi se pune ceapa la călit.

Se adaugă apa şi sucul de roşii iar apoi se lasă până când scade puţin. Spre sfârşi se pune usturoiul tăiat feliuţe. busuiocul, sarea şi piperul. Se mai lasă 5 minute şi se opreşte focul.

Dacă se serveşte imediat, adăugăm chiftele în sos şi acoperim cu un capac pentre a sta la înăbuşit vreo 5 minute. Dacă nu vom servi imediat, vom pune chiftele în sosul încălzit înainte de a servi.

Punem piure pe o farfurie şi sos cu chiftele deasupra.

Se serveşte cald cu murături.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele marinate cu piure-0
Chiftele marinate cu piure-1
Chiftele marinate cu piure-2
Chiftele marinate cu piure-3
Chiftele marinate cu piure-4

COMENTARII (20)

ionix

ionix 1

22.12.2010, 08:44

vă mulţumesc frumos şi vă invit pe toate

ibrail

ibrail 1

27.08.2011, 13:12

Un piure deosebit de gustos se face adaugand la fiert,odata cu cartofii ,o ceapa tocata foarte marunt.

babi5

babi5 1

16.12.2014, 06:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!