Chiftelute coapte pe pat de salata verde

de alilianaa in Porc, 15 Mar 2013 | 820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc amestec cu vita
  • 2 cepe
  • 2 linguri pesmet
  • 3 oua
  • un cartof
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • 4 graunti de usturoi
  • 2 salate
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 10 ml otet
  • 10 ml ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute coapte pe pat de salata verde:

Chiftelele. Carnea tocata se pune intr-un bol impreuna cu ceapa tocata marunt, marar, sare, piper, maghiran, usturoi, cele doua linguri de pesmet, cartoful dat pe razatoarea mica si stors si ouale.

Se amesteca bine pana la omogenizare. Din aceasta compozitie se fac ,, bilute" de chiftelute. Intr-o tava, dupa ce am stropit pe fundul acesteia putin ulei de masline, am asezat chiftelutele si le-am bagat la cuptor, la copt. Le-am acoperit cu o folie de aluminiu. Coptul dureaza in jur de 40 de minute. La jumatatea timpului le-am intors.

Salata. Spalata, scursa se taie fasii cu cutitul. Se pune intr-un bol. Peste ea se pune ceapa care a fost si ea curatata,spalata, tocata. Se face un dresing din otet, sare si ulei de masline si se adauga peste salata. se amesteca.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute coapte pe pat de salata verde-0
Chiftelute coapte pe pat de salata verde-1
Chiftelute coapte pe pat de salata verde-2

COMENTARII (18)

alilianaa

alilianaa 1

15.03.2013, 22:34

Multumesc frumos. cate o floricica pentru fiecare.

Valclaudia

Valclaudia 1

16.03.2013, 21:58

cele mai bune! Iar cu salata, sunt dementiale

alilianaa

alilianaa 1

17.03.2013, 18:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!