Chiftelute cu cartofi la cuptor

de Rahela Velicu in Porc, 21 Iun 2021 | 3113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata
  • 4-5 cartofi medii
  • 2 felii de paine
  • 1 ceapa mare
  • 100 g smantana
  • 2 oua
  • 100-150 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 20-30 g cascaval razuit
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu cartofi la cuptor:

Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt si calita, cele 2 felii de paine udate, stoarse bine si sfaramitate. Adaugam sare, piper si 1 ou si amestecam bine.

Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele.

Punem pe fundul tavii rondele de cartofi si adaugam deasupra lor chiftelute rotunde. Eu le-am cam inghesuit in tava desi a fost destul de mare.

Amestecam smantana cu un ou si cu laptele. Turnam amestecul uniform in tava, presaram sare si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Cand sunt gata adaugam cascaval razuit si mai dam 5 minute la cuptor. Presaram oregano si lasam 10-15 minute la racorit. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu cartofi la cuptor