Chiftelute cu dovlecel si brinza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2013 | 7140 vizualizari

 

Fac destul de rar chiftele din carne, iar din legume si mai rar....da am vazut chiftelutele astea la Ruxy si daca am primit si dovlecelul am combinat ceva pt chiftele...

 

INGREDIENTE

  • un dovecel mare
  • 150-200 gr cas de capra(sau alta brinza)
  • carne de pui fiarta(1 pulpa)
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si brinza:

Dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat in doua pe lungime si cu o lingurita i-am scos miezul. L-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, l-am pudrat cu sare si l-am lasat sa-si lase sucul cam 15 minute.

L-am scurs bine intre palme de sucul lasat, am adaugat brinza data pe razatoarea cu ochiuri mici, carnea taiata bucati, mararul si patrunjelul tocat fin, sare si piper dupa gust, ouale, usturoiul pisat si 2-3 linguri de pesmet.

Am amestecat bine toata compozitia si am am pus cite o lingurita intr-o tava in care am pus hirtie de copt. Le-am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 20-30 minute, pina se rumenesc.

Pofta buna!! Noi am servit cu cartofi la cuptor si salata.

Un prinz delicios.

 

TIPS-URI

1

daca doriti le puteti prajii chiftelutele,eu am ales varianta mai sanatoasa

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute cu dovlecel si brinza-0
Chiftelute cu dovlecel si brinza-1
Chiftelute cu dovlecel si brinza-2
Chiftelute cu dovlecel si brinza-3
Chiftelute cu dovlecel si brinza-4
Chiftelute cu dovlecel si brinza-5
Chiftelute cu dovlecel si brinza-6
Chiftelute cu dovlecel si brinza-7
Chiftelute cu dovlecel si brinza-8
Chiftelute cu dovlecel si brinza-9

COMENTARII (24)

simona72

simona72 1

08.07.2013, 17:04

Ma bucur ca va plac!

epurasha2bb

epurasha2bb 1

08.07.2013, 18:19

si eu am facut ieri! sunt cele mai bune in perioada asta! si sunt bune si reci!

Geanina87

Geanina87 1

08.07.2013, 20:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!