Chiftelute cu legume

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2013 | 3761 vizualizari

 

Chiftelutele de legume ale Dakrisei mi-au facut asa o pofta incat azi, le-am preparat si eu aducand pe ici pe colo cateva mici modificari. L-am servit cu sos de iaurt, usturoi pisat si marar...o bunatateee!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (eu am avut congelat)
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ou
  • 3 linguri faina (cu varf)
  • sare
  • piper
  • putin patrunjel proaspat tocat
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 cana cu pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu legume:

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs.

Cartofii si morcovii decojiti i-am pus la fiert in apa cu putina sare, aproximativ 15 minute. Am scurs apa in care au fiert si i-am pus la racit apoi i-am ras mare.

Am tocat ceapa verde si patrunjelul. Am amestecat dovlecelul pasat, morcovii si cartofii rasi, ceapa si patrunjelul. Am adaugat un ou batut cu putina sare, cele 3 linguri cu faina si am amestecat.

Am sarat si piperat apoi, cu mainile umezite cu apa am modelat 15 chiftelute pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins, pana au devenit rumene.

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu vi se par sanatoase prajite in ulei, puteti pune chiftelutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si apoi sa le bagati la cuptor, la 220 grade pana ce devin rumene.

2

Le puteti servi alaturi de un sos facut din iaurt, usturoi pisat si marar sau alaturi de un ketch-up de casa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute cu legume 210704
retete culinare - Chiftelute cu legume 210705
retete culinare - Chiftelute cu legume 210706
retete culinare - Chiftelute cu legume 210707

COMENTARII (23)

Rocsi 1

12.03.2013, 22:15

Super bunatate de chiftelute!

Patricia Iordache 1

13.03.2013, 01:54

diana_k 1

13.03.2013, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59