Chiftelute de cartofi cu branza

de ionix in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2009 | 5817 vizualizari

 

sursa retetei??? hmm, e ceva ce mi-a venit pe moment amestecand mai multe retete retinute... va garantez ca-s foarte bune :)

 

INGREDIENTE

  • circa 1 kg cartofi rosii
  • 400 g branza de vaci
  • 5 oua
  • circa 5 linguri cu faina
  • sare, pudra de chili si chimen
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu branza:


Cartofii se spala bine, se pun la fiert cu tot cu coaja si dupa ce au fiert se dau la racit.


Cand sunt reci se decojesc si se paseaza, ca la piure. Se pune sare, piper si chimen, dupa gust.


Ouale se bat ca la omleta si se pun peste cartofi. Peste cartofii amestecati cu ou se pune branza data pe razatoare, pe ochiurile mari.


Se adauga si faina amestecand bine. Mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pune peste compozitie amestecand bine.


Din compozitie se fac guguloaie turtite care se dau prin pesmet. Se prajesc intr-o tigaie cu ulei foarte incins.


Se mananca atat calde cat si reci.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Atentie: nu puneti prea multa sare daca folositi o branza sarata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de cartofi cu branza 12009
retete culinare - Chiftelute de cartofi cu branza 12010
retete culinare - Chiftelute de cartofi cu branza 12011
retete culinare - Chiftelute de cartofi cu branza 12012
retete culinare - Chiftelute de cartofi cu branza 12013
retete culinare - Chiftelute de cartofi cu branza 12014
retete culinare - Chiftelute de cartofi cu branza 12015
retete culinare - Chiftelute de cartofi cu branza 12016
retete culinare - Chiftelute de cartofi cu branza 12017
retete culinare - Chiftelute de cartofi cu branza 12018

COMENTARII (7)

ionix 1

14.12.2009, 10:28

fetelor, va sfatuiesc sa le faceti... eu as pune mai multa branza , asta asa pt gusturile mele

Dana Cristea - pusikmea 1

04.03.2010, 19:02

maine le fac si eu, cred k sunt delicioase

ionix 1

05.03.2010, 15:26

hehe.. am vazut ca le-ai facut... sper ca ti-au placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!