Chiftelute de pui

de ExploraCuisine in Pui, 13 Mar 2011 | 30159 vizualizari

 

Aceste bilute gustoase reprezinta un aperitiv foarte cunoscut si apreciat de catre toata lumea. Pentru a evita carnea de porc, eu am incercat chiftelutele cu carne de pui tocata, fiind mult mai usoare decat cele facute din carne de porc. Noi le-am servit cu garnitura de cartofi taranesti, dar merg foarte bine si cu paste sau piure de cartofi (mai ales pentru cei care aveti copii).

 

INGREDIENTE

  •    500 g carne tocata de pui
  •    1 ceapa mica
  •    2 oua
  •    1 felie mare de paine
  •    4 catei de usturoi  
  •    patrunjel verde  
  •    sare, piper    
  •    ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui:

Intr-un bol amestecam carnea de pui, cu ouale, ceapa tocata, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa, scursa si zdrobita, patrunjelul tocat, sarea si piperul si amestecam foarte bine si adaugam sare dupa gust.

Cu mainile umezite cu apa, formam bilute mici din compozitia obtinuta de marimea unei nuci (puteti sa le faceti mai mari daca doriti) si le punem pe o farfurie.

Intr-o cratita mica punem ulei iar cand uleiul e incins adaugam bilutele de carne (in mai multe ture) si le lasam sa se scufunde in ulei. Dupa ce incep sa se rumeneasca putin, le intoarcem usor rotind cratita mai mult. Din cauza ca ele sunt acoperite de ulei se vor praji foarte frumos fara a fi nevoie sa le intoarcem cu o lingura.

Le scoatem pe servet de hartie pentru a absorbi uleiul de pe ele.

Servim cu garnitura de varza, paste sau cartofi, taranesti in cazul meu. Bon appetit!



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de pui 91284
retete culinare - Chiftelute de pui 91285
retete culinare - Chiftelute de pui 91286
retete culinare - Chiftelute de pui 91287
retete culinare - Chiftelute de pui 91288
retete culinare - Chiftelute de pui 91289
retete culinare - Chiftelute de pui 91290

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

15.02.2013, 11:44

bune tare

lia maria 1

15.02.2013, 15:46

sant foarte bune

babi5 1

15.06.2013, 17:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21