Chiftelute fifty-fifty

de mihaelar63 in Pui, 27 Iul 2020 | 3694 vizualizari

 

  Cui nu-i plac chiftelutele ? Mie cu siguranata , da !!! Imediat ce am intalnit aceasta reteta , mi-am zis : De ce nu as incerca si altfel ? Este o reteta des preparata de gospodinele din Odessa , tine de bucataria locala cu specific jumatate ucrainian -jumatate evreiesc . In dialect local se numes ,, Tyapi "' Denumirea de fifty-fifty vine de la faptul ca chiftelutele contin jumatate carne -jumatate preponderent verdeturi .Obtineti chiftelute gustoase , suculente si light .
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui
  • 150 gr paine -mai veche
  • 150 ml lapte
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa galbena
  • patrunjel verde
  • marar -optional
  • cimbru-optional
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute fifty-fifty:

  1.  Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile.
  2. Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce .
  3. Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea .
  4. Carnea de pui impreuna cu painea inmuiata  se da prin masina de tocat .
  5.  Amestecati carnea , painea si verdeturile cu ceapa impreuna cu sare si piper.
  6. Puteti lasa amestecul la frigider sa se odihneasca , de la 30 minute pana la cateva ore .
  7. Cu mainile umezite cu apa sau ulei se formeaza chiftele de forma aproximativ egala.
  8. Prajiti [ nu de tot ],chiftelele  in putin ulei pe ambele parti pana cand incepsa se albeasca .
  9. Se transfera chiftelele in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 10-15 minute la 180 grade Celsius .
  10. Chiftelutele fifty-fifty sunt gustoase atat calde cat si reci insotite de salata sau garnitura preferata . Noi le-am servit cu salata de cruditati si sos de smantana cu usturoi .

TIPS-URI

1

Chiftelutele fifty-fifty sunt gustoase atat calde cat si reci insotite de salata sau garnitura preferata . Noi le-am servit cu salata de cruditati si sos de smantana cu usturoi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute fifty-fifty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cosulet cu chiftelute