Chiftelute marinate

de Patricia Iordache in Porc, 28 Iul 2013 | 7233 vizualizari

 

N-am mai facut de multa vreme chiftelute marinate. Sotul meu prefera mancarea cu sos. De multe ori imi spune: "Daca nu faci ceva cu carne si sos, parca nu ma satur". In consecinta, m-am adaptat cerintelor si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

    • Pentru chiftelute:
    • 500 gr. carne tocata (vita si porc);
    • 1 ceapa mare;
    • 2-3 catei usturoi;
    • 1 lingura cu varf de pesemet;
    • 1 ou;
    • sare;
    • piper;
    • putina boia dulce/picanta (cum va place);
    • ulei (pentru prajit)
    • pentru sos:
    • 1 ceapa;
    • 500 ml suc de rosii;
    • 2 foi de dafin;
    • sare;
    • piper;
    • cimbru uscat;
    • 2-3 catei de usturoi pisati;
    • 1/2 pahar cu apa;
    • putin ulei;
    • 1 lingura faina.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Cum preparam chiftelutele:

Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sarepiper si adaugam putina boia.

Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca pe care le prajim in baie de ulei.

Cum preparam sosul:

Tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei. Adaugam 1/2 pahar cu apa si lasam 10 minute sa fiarba.

Adaugam sucul de rosii rece cu faina pana se omogenizeaza, punem condimentele si usturoiul pisat. Punem chiftelutele in acest sos si le lasam sa fiarba 5-10 minute amestecand continuu ca sa nu se lipeasca sosul.

Le asezam pe farfurie, punem alaturi piureul de cartofi (sau ce garnitura dorim) si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute marinate 248381
retete culinare - Chiftelute marinate 248382
retete culinare - Chiftelute marinate 248383
retete culinare - Chiftelute marinate 248384
retete culinare - Chiftelute marinate 248385

COMENTARII (14)

mena29 1

28.07.2013, 21:00

Paty,te faci grasa de la cat ai gatit zilele astea!)

Micutza Luana 1

28.07.2013, 21:02

bune

laura_n 1

28.07.2013, 21:38

Mena))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25