Chiftelute marinate

de Laly in Mancaruri cu carne, 30 Iun 2010 | 3617 vizualizari

 

Pentru ca asta a fost cererea m-am conformat.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU CHIFTELE:
  • 500 gr carne tocata (amestec)
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de  usturoi
  • 2 oua
  • 2 felii de paina
  • 1 cana lapte
  • marar,sare,piper
  • 2 linguri faina
  • PENTRU SOS:
  • 500 ml suc de rosii
  • 2-3 rosii decojite de pielite
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin rosu(cam 100 ml)
  • foi de dafin,sare,piper
  • 2 lingurite de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Se dau prin masina de tocat carnea,ceapa,painea inmuiata in lapte si stoarsa.Se adauga ouale,usturoiul pisat,sare,piper,mararul verde.

Se fac bilute care se tavalesc prin faina.Se prajesc in uleiul bine incins,pe ambele parti.Cine are bebe mic poate inlocui carnea amestec cu carnita de pui,iar chiftelele se pot coace la cuptor.

Rosiile decojite se mixeaza prin robot,pana devin o pasta.Intr-o cratita se pune ceapa taiata si se rumeneste putin.Se adauga sucul de rosii si rosiile proaspete.Adaugam sarea,zaharul,piperul si foile de dafin.Se lasa sa fiarba pana scade un pic.

Adaugam chiftelutele si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.Cu 5 minute inainte de a opri focul,adaugam paharul de vin (acesta l-am pus in loc de otet),are un gust mai deosebit si o aroma mai fina.

Se pot servi alaturi de diferite garnituri.

 

COMENTARII (14)

Laly

Laly 1

04.07.2010, 23:49

Rocsi iti pun 2 farfurii

Laly

Laly 1

04.07.2010, 23:49

Madi pana faci tu,te invit la mine

Laly

Laly 1

04.07.2010, 23:49

Pai Nadina trimite-l la mine pe sotul tau,pana faci tu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!