Chiftelute marinate in sos de rosii

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 24 Noi 2014 | 1279 vizualizari

 

O mancarica satioasa si gustoasa!

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele:

  • 500g carne tocata de porc
  • 1 cartof mediu
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingura de faina
  • condimente pentru chiftele
  • sare si piper
  • patrunjel uscat
  • ulei pentru prajit

Pentru sosul de rosii:

  • 1 ceapa
  • 3 linguri de ulei
  • 1 patrunjel radacina mai mic
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cani suc de rosii
  • 1 cana cu apa
  • 2 foi dafin
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate in sos de rosii:

Pentru chiftelute: Carnea tocata o amestecam cu cartoful si usturoiul date prin razatoare cu ochiuri mici, peste, punem oul, faina, patrunjelul si condimentam cu sare, piper si condimet de chiftele. Amestecam totul bine si formam bilute pe care le prajim in ulei pe ambele parti si le scoatem pe un servet de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.

Pentru sosul de rosii: Ceapa taiata marunt si patrunjelul dat pe razatoare cu ochiuri mici le  calim in cele 3 linguri de ulei cateva minute, apoi punem faina, amestecam din nou si imediat punem sucul de rosii, usturoiul zdrobit, apa, otetul, zaharul, foile de dafin si condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam la foc mic cca. 20-30 minute amestecand din cand in cand pana ce sosul s-a ingrosat.

In ultimele 10 minute punem chiftelutele si le lasam sa fiarba la foc mic, acoperite cu un capac.

Servim alaturi de o garnitura si o salata!

Noi am servit cu piure de cartofi si salata de varza! Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute marinate in sos de rosii 353694
retete culinare - Chiftelute marinate in sos de rosii 353695
retete culinare - Chiftelute marinate in sos de rosii 353696

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

24.11.2014, 18:44

Rocsi 1

24.11.2014, 23:40

La asa bunatate vin la masa

anca_rm 1

25.11.2014, 08:35

foarte bunnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S