Chiftelute marinate in sos de visine

de mimmi in Mancaruri cu carne, 11 Iun 2011 | 2565 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente chiftele:

  • 500 g carne macinata
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • patrunjel tocat
  • 1 felie mare de paine
  • sare,piper,
  • boia 
  • 5 catei usturoi

Pentru sos de visine :

  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • foi dafin
  • 1 borcan compot visine fara samburi
  • 1/2 lingurita sare
  • zahar dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate in sos de visine:

Amestecam carnea tocata,oul,pesmetul,condimentele,usturoiul pisat,paine inmuiata in paine si patrunjelul.
Formam mingiute si le prajim in ulei.
Pentru sos se pun 2 linguri de ulei intr-o craticioara pe foc,se adauga faina,dupa care treptat se adauga siropul de la compot mestecand mereu (ca si la ingrosala) pentru a nu se face cocoloase.
Daca siropul nu ajunge si sosul este prea gros se adauga putina apa pana primeste consistenta dorita.
Se adauga sarea,foile de dafin si zahar dupa gust si se da in clocot.
La final se adauga incet visinele avand grija sa nu le zdrobim.
Se pune sosul peste chiftelute (intr-o forma de yena ) si se dau la cuptor cca 15 minute.
Pofta Buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute marinate in sos de visine-0
Chiftelute marinate in sos de visine-1
Chiftelute marinate in sos de visine-2
Chiftelute marinate in sos de visine-3
Chiftelute marinate in sos de visine-4

COMENTARII (12)

mirela0911

mirela0911 1

12.06.2011, 22:12

sos de visine am mancat dar in combinatie cu chiftelute nu, dar trebuie sa fie bun

mamaieelena

mamaieelena 1

14.06.2011, 09:23

bun, bun

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.06.2011, 09:43

bun bun sosul de visine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!