Piept de pui cu smanatana si mascarpone

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 15 Ian 2012 | 3078 vizualizari

 

Am vazut reteta si am salivat.........hihihi.....si apoi mi-am zis .....hai sa o "confectionez".Am "furat" reteta de la Doamna Dia bucatarasa specialista in dulcegarii ,dar dupa cum se vede treaba nu numai .....))))Nu am respectat intocmai reteta ,am mai umblat pe ici pe colo la ea.......de exemplu ea a folosit ciupercute dar eu cum nu sunt prietena cu ele am preferat dovlecelul.Dar nu ma mai intind la vorba ,haideti sa vedeti ce a iesit si daca va place va astept cu drag la masa .
Si acum Mircea va spune....................virusul mascarpone.......hihihi.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • un morcov
  • 1 dovlecel mic
  • 100 gr mascarpone
  • 3 linguri cu smantana
  • ulei
  • 150 ml supa de legume
  • sare piper macinat
  •  rozmarin
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu smanatana si mascarpone:

 Pieptul de pui se dezoseaza si apoi se taie bucati.Punem uleiul  într-o tigaie si când acesta s-a încins punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa se rumeneasca  avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam, iar spre final adaugam  rozmarinul.Scoatem bucatile de carne pe un prosop absorbant si lasam acoperit pana cand "confectionam" sosul.Curatam morcovul si dovlecelul ,spalam si apoi taiem "fideluta".In uleiul in care am prajit carnea,punem morcovul si dovlecelul , lasam la  calit circa 4-5 min dupa care adaugam supa de legume si mai lasam sa fiarba ,sub capac, inca 4-5 min.In loc de supa de legume se poate folosi vin (asa spune Dia....hihihi).Amestecam crema mascarpone cu smantana apoi adaugam sosul de mai sus si dam la foc. Adaugam si bucatile de pui,amestecam bine si lasam sa mai dea in cateva clocote dupa care tragem de pe foc si asezonam cu verdeata.Am servit alaturi de cartofi natur.

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu smanatana si mascarpone-0
Piept de pui cu smanatana si mascarpone-1
Piept de pui cu smanatana si mascarpone-2
Piept de pui cu smanatana si mascarpone-3
Piept de pui cu smanatana si mascarpone-4

COMENTARII (55)

mamaieelena 1

16.01.2012, 17:24

f bine arata

diana_k 1

17.01.2012, 08:09

o mancare foarte buna.

anomisana 1

22.01.2012, 11:44

Foarte bun, salivez aici lângă calculator.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04