Chocolate lava

de gaby_duceag in Prajituri, 12 Iul 2010 | 3442 vizualizari

 

Aaaaahh!!!! cat e de bun!!!! Sa traiesti Adi Hadean!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 400 gr ciocolata neagra
  • un pachet unt
  • zahar pentru uns formele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate lava:

BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:))

Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa.

Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul.

Cand s-a racorit usor adaugati peste amestecul de oua, putin cate putin.

Turnati in formele pregatite in prealabil astfel:

Decupati hartie de copt, pentru fiecare forma, atat cat sa-i acopere fundul. Ungeti formele cu unt atat fundul cat si peretii apoi tapetati cu zahar.

Puneti in fiecare aprox 3/4 din inaltimea formei.

Introduceti in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 10-12 minute.

Intoarceti usor formele si rasturnati prajiturelele pe farfurioare.

Le serviti cu ce doriti. Eu am ales inghetata de vanilie si afine.

O consistenta "umeda"lava curgatoare, inghetata.mmmmm

 

TIPS-URI

1

respectati intocmai cantitatile.eu nu am avut 400gr cioco si am pus 300 si nu este suficient.

2

in tava  a doua, am adaugat in mijloc cate un patratel de ciocolata cu lapte.

3

Nu am avut forme de aluminiu, am copt in doua ture. Prima in forme mici de tarte, a doua in tava de briose.

RETETA IN IMAGINI

Chocolate lava-0
Chocolate lava-1
Chocolate lava-2

COMENTARII (36)

nadina73 1

15.07.2010, 01:27

harnicuta de gaby asa de tare sa suparat ca a pierdut olanda ca a dat lava afaraacuma sigur nu mai primesc nici sa gustdar las furcile si 5 la numar

gaby_duceag 1

15.07.2010, 07:32

neatza!

Cris2711 1

02.03.2011, 18:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04