Choix a la creme

de barcaurobertina in Prajituri, 25 Iul 2009 | 4265 vizualizari

 

Super delicios!

 

INGREDIENTE

  • 50g unt
  • 1 praf de sare
  • 125 g faina
  • margarina pt uns tava
  • 2 oua

         Umplutura:

  • 3 foi gelatina alba
  • 250g  frisca
  • 1 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lichior de oua
  •  2 lg dulceata de caise
  • 1 conserva compot de caise(425 ml)
  • hartie de copt
  • seriga cu dispozitv stea
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choix a la creme:

Se pun la fiert 125 ml apa cu sare si cu unt. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe fundul oalei.


Se transfera aluatul intr-un castron se adauga cate un ou, si se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin.


Se introduce aluatul intr-o seriga cu dipozitiv stea si se construiesc 12 gogosi din aluat pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.


Spatiile dintre acestea se stropesc cu apa. Se introduce tava in cuptor si se coace cca 25 min


Imediat ce au fost scoase, gogosilor li se taie capacelul si lasa sa se raceasca.


Umplutura:


Se inmoaie gelatina in apa rece. Se bat bine frisca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se scurge gelatina si se amesteca cu lichiorul de oua. Se adauga la frisca, se amesteca si se lasa putin la rece. Se incalzeste dulceata de caise intr-un ibric si se da prin strecuratoare.


Se ung capacele cu dulceata.


Se scurg caisele din conserva si se asaza in mijlocul fiecarei gogosi cate doua jumatati de caisa. Restul de caise taie felii. Crema de frisca cu lichior de oua se introduce intr-o punga cu dispozitiv stea si se umple fiecare gogoasa cu frisca. Peste frisca se asaza felii de caisa. Capacelul gogosii se asaza usor peste frisca.


Se servesc proaspete. POFTA BUNA!





 

COMENTARII (13)

Lau 1

22.05.2012, 15:02

la multi ani

Bunica 1

22.05.2013, 08:41

La multi ani!

miki_a 1

22.05.2015, 09:02

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!