Choux a la creme

de Dea_Dea in Prajituri, 16 Mai 2013 | 5458 vizualizari

 

Un dulce minunat!!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 125 ml apa
  • 50 gr unt
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 oua
  • CREMA 1:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml frisca
  • CREMA 2:
  • 100ml frisca
  • GLAZURA
  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Aluatul

Apa cu untul, sarea si zaharul se pun pe foc , cand clocotesc se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu ouale, care le punem pe rand si le incorporam. Se pune hartie de copt in tava, se formeaza gramajoare cu lingura si se dau la foc mai mare 25-30 minute. Apoi se scot si se lasa la racit.

CREMA 1

150 ml lapte se pun pe foc cu zaharul si esenta de rom. Amidonul si cacaoa se dizolva in castron cu 50 ml lapte. Cand clocotesete laptele de pe foc se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit. Frisca se bate si se amesteca cu crema rece.

CREMA 2

Se bate frisca.

GLAZURA:

Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se omogenizeaza.

Se taie gramajoarele in doua, se pune crema de ciocolata , frisca , capacelul si se glazureaza.

SA AVETI POFTA!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi budinca de ciocolata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

laura2002 1

23.05.2013, 21:34

si mie 1, 2...

Zambareata 1

24.05.2013, 13:42

vaaiiii de papilele mele gustative,ai mila de ele!!!buhne,bune rau de tot

babi5 1

20.08.2013, 13:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme