Choux a la creme cu dulceata de zmeura

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Noi 2015 | 525 vizualizari

 

delicioase

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa plata
  • 18 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 4 oua mari de casa
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 600 ml lapte dulce
  • 5 linguri zahar tos
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/4 borcan dulceata de zmeura
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura zahar tos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu dulceata de zmeura:

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade.

Apa se pune la fiert cu praful de sare.

Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta, apoi amestecam cu telul pana la omogenizare.

Lasam la racit,apoi mixam compozitia si adaugam rand pe rand ou dupa ou, mixam dupa fiecare pana obtinem un amestec omogen.

Punem amestecul in posh,apoi formam gramajoare de aluat cu spatiu suficient intre ele in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute, nu deschidem deloc cuptorul in tot acest timp.

Dupa ce sunt coapte cojile le scoatem din cuptor pe un gratar si le lasam la racit.

Intre timp preparam budinca urmand instructiunile de pe ambalaj, singura diferenta fiind faptul ca peste praful de budinca adaugam si lingura de amidon si suplimentam laptele de la 500 la 600 ml.

Lasam budinca la racit, apoi taiem capacelele la coji.

Le umplem cu budinca, formam inele de frisca,in mijloc punem dulceata de zmeura si acoperim apoi dulceata cu cate un mot de frisca.

Peste moatele de frisca asezam capacelele si decoram cu ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri de lapte.

Presaram zahar tos peste glazura si lasam 2 ore la rece inainte de servire.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413425
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413426
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413427
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413428
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413429
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413430
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413431
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413432
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413433
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413434
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413435
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413436
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413437
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413438
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413439
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413440
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413441
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413442
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413443
retete culinare - Choux a la creme cu dulceata de zmeura 413444

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

24.11.2015, 11:19

wow ce bunatate!

Bya Ralu 1

24.11.2015, 19:02

miki_a 1

26.11.2015, 00:30

Perfecte!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55