Choux à la crème

de Anamaria7 in Prajituri, 20 Apr 2012 | 5132 vizualizari

 

Am mai facut o singura data, impreuna cu mama, si m-am distrat :D asa ca am vrut sa le repet. Un alt motiv, DIN NOU, m-am cam saturat de ciocolatzoshenii :P Am executat varianta rapida, cu crema cu budinca, pentru ca eram in criza de timp :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 2 budinci de vanilie
  • 250 gr margarina pt prajituri
  • 600 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 pliculet intaritor pt frisca
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème:

Cojile:

Punem uleiul si apa la fiert, iar cand incep sa clocoteasca adaugam TOATA faina si amestecam energic pana se desprinde de pe vas. Lasam sa se raceasca putin, apoi punem cate un ou si omogenizam bine.

Cu un posh (eu am folosit o lingura ca n-am :D) formam bilute (cu vf spiralat) intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le punem la copt in cuptorul incins la 180C. Le lasam sa se umfle si sa se rumeneasca bine.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si repede, repede le taiem capacelele, altfel aluatul se moaie si se taie mai greu.

Crema:

Facem budincile conform indicatiilor de pe ambalaj, dar cu numai 600 ml lapte. Cand sunt gata, adaugam margarina si omogenizam, apoi lasam la racit.

Frisca se bate bine cu intaritorul.

Asamblare:

Punem o lingura buna de crema in fiecare chou, acoperim cu frisca spirale, apoi punem capacelul si glazuram.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Choux à la crème 159069
retete culinare - Choux à la crème 159070
retete culinare - Choux à la crème 159071
retete culinare - Choux à la crème 159072
retete culinare - Choux à la crème 159073
retete culinare - Choux à la crème 159074
retete culinare - Choux à la crème 159075

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

24.04.2012, 09:49

ce-mi place!si ce frumos ti-a iesit

aalliinnaa07 1

24.04.2012, 16:45

catalina79 1

27.10.2012, 20:55

Am facut si eu astazi.Minunate!!!!Sunt mai simplu de facut decat credeam.Multumesc pt reteta!pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S