Churros

de Anamaria Cook in Dulciuri, 17 Iul 2013 | 8248 vizualizari

 

Gogoselele astea imi aduc aminte de mare: un sombrero mare va rog!!!

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 150 g faina
  • 125 g unt
  • 4 oua
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • ciocolata topita pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros:

  Puneti la fiert apa, laptele, untul si zaharul. Cand au inceput sa fiarba luati vasul de pe foc, adaugati faina si amestecati energic pana ce se desprinde de pe peretii vasului.

  Lasati aluatul sa se racoreasca pana nu mai frige, dar nu il lasati sa se raceasca de tot. Puteti topi ciocolata intre timp :) sa puteti incerca gogoselele imediat ce sunt gata. Cand aluatul s-a racorit adaugati ouale unul cate unul amestecand pana ce obtineti un aluat moale si lipicios.

  Folositi o punga de plastic cu un varf in forma de stea pentru a forma gogosile. Eu le-am format pe o spatula apoi scufundati-le in ulei incins pana ce se desprind de aceasta si capata o culoare aurie. Cand sunt gata scoateti-le pe un prosop de bucatarie.

  Pudrati cu zahar si serviti cu sosul de ciocolata (Pentru acesta eu am folosit o ciocolata amaruie si putin lapte  ~50 ml cat sa se formeze un sos de consistenta smantanii).

  POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Churros 245551
retete culinare - Churros 245552
retete culinare - Churros 245553
retete culinare - Churros 245554
retete culinare - Churros 245555
retete culinare - Churros 245556
retete culinare - Churros 245557

COMENTARII (17)

Lau 1

17.07.2013, 22:24

la favo cu ele

Geanina87 1

17.07.2013, 22:25

iri_iri 1

17.07.2013, 23:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D