Cinnamon Rolls

de Laly in Dulciuri, 11 Mai 2014 | 2876 vizualizari

 

Cred ca toata lumea a auzit de Cinnamon rolls sau de cuib de viespi cu scortisoara,sau de melcisori.Sunt excelenti langa o cana cu lapte sau langa o cafea buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 70 gr unt topit si racit
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 oua mari
  • 70 gr zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr zahar brun
  • 90 gr unt la temperatura camerei
  • 2 lingurite scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2-3 lingurite de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon Rolls:

Din 100 ml lapte caldut,drojdia proaspata,o lingura de faina si zahar preparam o maia,pe care o lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.Intr-un vas mai mare punem faina,facem o gropita la mijloc si punem restul de lapte,untul topit si racit,ouale,sarea si maiaua.Framantam toate ingredientele pana avem un aluat omogen.Daca aluatul este prea moale,se mai adauga putina faina,iar daca este prea tare se mai poate adauga lapte cald (cate o lingura).Framantam aluatul circa 10 minute,pana devine elastic.Punem deasupra aluatului putin ulei,apoi lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-un loc cald.

Pentru umplutura,amestecam untul cu zaharul si scortisoara,pana cand se formeaza o pasta.Dupa circa o ora,rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si mai framantam putrin,sa scoatem aerul,apoi intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de circa 5 mm grosime.Intindem cu grija pasta de unt si zahar si uniformizam.Este bine sa intindem pasta de zahar pana aproape de margini.Rulam cu grija foaia de aluat,cat de strans putem si apasam usor cu degetele pentru a o inchide la capete.Folosind un cutit foarte  bine ascutit,fara zimti deoarece aluatul se varupe,taiem rulada in bucati de circa 3-4 cm grosime.Tapetam cu hartie de copt tava si punem rulourile,cu distanta intre ele, deoarece vor mai creste.Mai lasam la loc cald circa 30 de minute,ca rulourile sa mai dospeasca putin.Dam rulourile la cuptor la foc moderat pana se rumenesc frumos la suprafata.Atentie se ard foarte repede,de aceea trebuiesc urmarite cat stau la copt.

Pentru glazura amestecam zaharul cu apa,adaugata lingurita  cu lingurita pana rezulta o glazura lucioasa.Scoatem rulourile din cuptor si cat sunt calde punem glazura deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Cinnamon Rolls-0
Cinnamon Rolls-1
Cinnamon Rolls-2
Cinnamon Rolls-3
Cinnamon Rolls-4
Cinnamon Rolls-5
Cinnamon Rolls-6
Cinnamon Rolls-7
Cinnamon Rolls-8
Cinnamon Rolls-9
Cinnamon Rolls-10
Cinnamon Rolls-11

COMENTARII (17)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

12.05.2014, 00:01

Bune bune bune

laura_n

laura_n 1

12.05.2014, 13:42

minunate si recunosc ca nu le-am incercat!

Corinuta

Corinuta 1

02.07.2014, 11:17

cat de bune suuuuuunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!