Cinnabons

de Oana in Prajituri, 2 Mar 2014 | 6199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 ml lapte dulce caldut
  • o jumatate lingurita sare
  • 60 g unt moale
  • 1 ou
  • 400g faina
  • 75 g zahar
  • coaja de la o portocala
  • 1,5 cupe mici de drojdie uscata sau jumatate cubulet de drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 80 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • Topping:
  • o jumatate de cutie almette cu iaurt sau smantana
  • 50 gr unt
  • 4 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabons:

Aluatul l-am facut la masina de paine, am pus in ordine ingredientele si am setat programul de framantat si dospit. Cand a fost gata, am scos aluatul pe masa infainata si am intins o foaie dreptunghiulara de 0,5 cm grosime.

Pentru umplutura, am amestecat untul topit cu zaharul si scortisoara si am intins pe toata suprafata aluatului. Am rulat pe lungime si am obtinut un rulou, pe care l-am taiat cu ajutorul unui cutit bine ascutit in bucati de 1,5 cm grosime.

Se pun rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, cu partea rasucita in sus, sa se vada ca un melc :). Se lasa tava in loc cald inca 20 de minute, pana rulourile isi dubleaza volumul.

Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumenesc usor.

Intre timp se prepara glazura. Se amesteca untul moale cu crema de branza si se adauga treptat cate o lingura de zahar pudra, pana se obtine o crema fina si moale.

Se scot rulourile din cuptor si se glazureaza imediat cu crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabons" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

04.03.2014, 16:55

biig like!

LidiaChivu 1

13.03.2014, 22:10

gustoase!

duchess292004 1

22.03.2014, 18:23

Am incercat reteta si intradevar ies foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu scortisoara