Ciocolata cu dragoste

de Miha in Prajituri, 15 Feb 2010 | 2192 vizualizari

 

by Gabriela Cara

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 130 g zahar
  • 130 ml ulei
  • 70 g nuca macinata
  • 110 g faina
  • 40 ml ness ( 2 linguri ness dizolvate in apa)
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 50 ml coniac
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 80 ml ness ( 3 linguri ness dizolvate in apa)
  • 50 ml coniac
  • Glazura:
  • 100 ml ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata cu dragoste:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le punem cu zaharul intr-un castron si le mixam pana devin ca o crema. Punem uleiul, putin cate putin, apoi nessul, lichiorul si coniacul.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la crema de galbenusuri. Punem si nuca macinata cat mai fin.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le inglobam in crema de mai sus.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic timp de 40 de minute.

Pentru sirop amestecam nessul cu coniacul si insiropam blatul copt cat inca mai este cald.

Glazura:

Topim la foc mic ciocolata cu unt si lapte. Omogenizam si lasam la racit.

Turnam glazura peste blatul complet racit si dam la frigider pana se intareste.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata cu dragoste-0
Ciocolata cu dragoste-1
Ciocolata cu dragoste-2
Ciocolata cu dragoste-3
Ciocolata cu dragoste-4

COMENTARII (16)

jolygina

jolygina 1

07.10.2010, 02:21

Miha

Miha 1

07.10.2010, 10:07

Ciocolata cat incape. Aviz amatorilor!

Cris2711

Cris2711 1

18.04.2011, 16:06

ciocolata cu dragoste

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!