Ciocolata de casa

de Julie in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 2245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar,
  • 150 ml apa,
  • 250 g lapte praf,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 150 g unt,
  • esenta de rom,
  • alune, stafide.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta de rom si umpluturile preferate (alune, stafide, nuci, migdale, fructe confiate, etc).
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava, niveland bine cu ajutorul unei linguri, trecute tot timpul prin apa. Se lasa tava la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.


 

TIPS-URI

1

Consistenta ciocolatei difera in functie de modul in care este fiert siropul. Astfel ca, in cazul unui sirop foarte bine legat, ciocolata se va inchega mai repede si va avea o consistenta mai densa; iar daca siropul este mai fluid, ciocolata va avea nevoie de un timp mai mare de stat la rece, iar consistenta ei va fi mai cleioasa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciocolata de casa 118020
retete culinare - Ciocolata de casa 118021
retete culinare - Ciocolata de casa 118022
retete culinare - Ciocolata de casa 118023
retete culinare - Ciocolata de casa 118024

COMENTARII (15)

adry88 1

05.08.2011, 12:00

foarte foarte buna

Panacris 1

26.04.2013, 18:41

Xandrinne 1

20.05.2014, 06:30

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: