Ciocolata de casa

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 1123 vizualizari

 

Eu am facut jumatate de cantitate pentru ca la mine nu se mananca mai mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g lapte praf
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 pachet unt
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 2 lg cacao sau roscove
  • 50 g alune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilinat.In momentul in care zaharul s-a topit se mai lasa la fiert 7 minute,la  foc domol.Va iesi un sirop.Se adauga untul.

Alunele se prajesc putin pe o plita sau la cuptor.

Peste sirop se adauga lapte praf, cacao si alunele. La inceput ciocolata de casa va fi mai moale, Acum este mometul sa puneti lapte praf mai mult daca o vreti mai tare.

Cu cat se raceste va deveni mai tare.Se pune intr-un vas cu suprafata intinsa (20/30 cm) si se tine la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata de casa-0
Ciocolata de casa-1
Ciocolata de casa-2
Ciocolata de casa-3
Ciocolata de casa-4
Ciocolata de casa-5

COMENTARII (6)

babi5 1

24.11.2014, 07:58

MotanLaOale 1

24.11.2014, 09:03

cristina1985 1

19.04.2016, 18:17

Ciocolata de casa este putin moale la inceput ,dar sa nu va speriati pentru ca se intareste, pe masura ce se raceste. Eu am facut de mai multe ori aceasta reteta si a doua oara am pus doar 150 g zahar si este mai buna
Mi se pare cea mai buna reteta de ciocolata de casa incercata, pentru ca se simte gustul laptelui praf.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04