Ciocolata de casa in foi de napolitana

de anca_rm in Prajituri, 3 Dec 2013 | 4841 vizualizari

 

Ciocolata facuta in casa este tare bunaa

 

INGREDIENTE

  • -300 g zahar
  • -125 ml apa
  • -350 g lapte praf
  • -50 g cacao
  • -150 g unt
  • -50 gr alune nesarate
  • -100 g nuci prajite
  • -coaja de la o portocala
  • -2 foi napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in foi de napolitana:

Punem pe foc intr-o  oala apa cu zaharul  si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul  si rezulta un sirop care seaman cu mierea de albine , adaugam si coaja de portocala .

 Dam vasul la o parte si adaugam untul taiat cubulete.

 Amestecam bine cu un tel para pana cand se topeste tot untul .

 O treime din siropul cu unt il punem intr-un alt vas .

 Amestecam in siropul ramas in vas (cantitatea mai mare ) cacao bine  sa nu ramana cocoloase, si adaugam  aproximativ 250 gr lapte praf aici , amestecam bine si punem nucile macinate si alunele tocate grosier .

 In partea cealalata de sirop punem laptele praf (100 gr) si amestecam bine sa se sparga toate gogoloasele .

 Punem pe o tava prima  foaie de napolitana si turnam peste ea ciocolata cu cacao, peste turnam si cea alba , si acoperim cu a doua foaie de napolitana .

 Presam un pic si dam la rece pana cand se intareste, daca aveti ce sa puneti peste ea , sa o preseze se poate , eu nu am pus…am mai apasat din cand in cand sa nu se ridice foaie de deasupra .

 Taiem  in bucati si servim .

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata de casa in foi de napolitana-0
Ciocolata de casa in foi de napolitana-1
Ciocolata de casa in foi de napolitana-2

COMENTARII (20)

anca_rm

anca_rm 1

04.12.2013, 13:16

Irina , Corina , Krysty va multumesc

anca_rm

anca_rm 1

04.12.2013, 13:16

Lubita , Rocsi , Claudia multumesc

anca_rm

anca_rm 1

04.12.2013, 13:16

Da Ade se manevreaza foarte usor , Multumesc , Anett multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!