Ciocolatesa

de ony in Prajituri, 6 Mar 2011 | 8001 vizualizari

 

e o incercare de amandina imbinata cu negresa; nush dar a iesit ceva foarte bun si savuros :P

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 1/2 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr zahar

 pentru crema:

  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de cacao
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina
  • 3 linguri de zahar

pentru sirop:

  • 400 gr zahar
  • 800 gr apa
  • 3 plicuri capuccino

pentru glazura:

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatesa:

pentru inceput se separa ouale; galbenusurile se bat bine cu zaharul, se adauga apoi uleiul,apa,praful de copt,faina si cacaua.

separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitia precedenta.

se pune la copt si se lasa in cuptor 25 de minute la foc potrivit.

pentru crema in timp ce se topeste margarina,amestecam praful de budinca cu cacaua,zaharul si laptele si apoi incorporam si batem bine,amestecand continuu pana se ingroasa.

siropul este foarte simplu de preparat: punem zaharul cu apa pe foc,iar dupa ce fierbe adaugam capuccino.

dupa ce blatul se raceste se taie pe jumatate si se insiropeaza din belsug;se adauga crema apoi se pune cealalta jumatate de blat; se insiropeaza si aceasta .

glazura se face din margarina topita cu zaharul,cacaua si apa,se lasa pe foc pana devine cremoasa si se intinde repede peste prajitura.

se poate orna cu orice,eu am ales sa presar nuca de cocos.

TIPS-URI

1

siropul l-am facut in aceasta cantitate pentru ca am vrut sa fac prajitura mai insiropata.

2

in mod normal se face la jumatate de cantitate(siropul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatesa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao