Ciorba acra cu legume

de Deny22 in Ciorbe, 9 Noi 2015 | 922 vizualizari

 

Pentru ca aveam multe legume ramase prin frigider, si o ciorbita acra e binevenita mereu, m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva rosii taiate cubulete
  • 2 cepe medii
  • 2 dovlecei mici
  • 2 cartofi medii
  • 1 ardei gras mediu
  • telina
  • pastarnac
  • amestec legume congelate
  • ulei
  • plic Bors Magic
  • 1 morcov maricel
  • 1 legatura leustean
  • Taitei lati sau fidea
  • sare
  • Delikat sau Cub Magic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acra cu legume:

In oala in care urma sa prepar ciorba am pus la calit in ulei ceapa tocata marunt, rosiile din conserva si un praf de Delikat.
Dupa ce acestea s-au calit am adaugat apa (in functie de oala si cantitatea de ciorba dorita).

Cand a inceput sa fiarba amestecul de mai sus am adaugat morcovii, telina si pastarnacul date pe razatoarea mare si apoi restul legumelor taiate cubulete impreuna cu legumele congelate. Se adauga Borsul Magic si sare. Se lasa la fiert cu capacul aproximativ o ora si jumatate la foc mic, timp in care se gusta si se potriveste de sare si bors.

Cand este aproape gata si toate legumele sunt fierte, se adauga taitei si leustean tocat marunt. Se mai lasa 5-10 min pe foc pana se fierb si taiteii si se mai asezoneaza daca se mai considera necesar.

 

 

 

TIPS-URI

1

Pot fi folosite orice fel de legume, eu pe acestea le-am avut la dispozitie in acel moment.

2

Puteti folosi si bors proaspat insa aveti grija sa nu umpleti oala cu apa, lasati loc si pentru bors.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba acra cu legume 411636
retete culinare - Ciorba acra cu legume 411637
retete culinare - Ciorba acra cu legume 411638
retete culinare - Ciorba acra cu legume 411639
retete culinare - Ciorba acra cu legume 411640

COMENTARII (2)

Rocsi 1

10.11.2015, 20:54

MotanLaOale 1

11.11.2015, 13:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55