Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii

de Constelatialeu in Ciorbe, 10 Mai 2013 | 2287 vizualizari

 

Am repetat figura cu ciorba de loboda pentru ca s-au facut zarzarele numai bune de acrit.Imi place mai mult varianta acra cu zarzare decat cea cu bors...Si pentru ca ieri a trebuit sa eliberez o parcela,nu era sa arunc bunatate de loboda cruda...cand zic loboda imi tot vine in gand chestia asta ''Ca Voda prin loboda'',acum care Voda era si de ce se plimba prin loboda habar nu am...

 

INGREDIENTE

  • 300 g loboda
  • 7-8 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 200 g zarzare rosii
  • 100 ml rosii cu ardei( conservate,camara proprie)
  • 30 g orez
  • 30 ml ulei
  • 2 lingurite delikat legume
  • sare daca mai este nevoie
  • 2 l apa
  • 2-3 fire de leustean.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii:

Punem zarzarele la fiert, dupa ce s-au fiert le pasam in apa in care au fiert si apoi strecuram de samburi. Curatam si spalam bine loboda. Ceapa o taiem marunt, radem morcovul si le punem la calit in ulei, cca 5-6 minute, adaugam delikatul si orezul, apoi apa si lasam sa dea in clocot. Cand a inceput sa dea in clocot punem loboda taiata mai marunt. Cand este loboda fiarta adaugam si rosiile cu ardei si zeama de zarzare si lasam sa clocoteasca de 2-3 ori. La final adaugam leusteanul tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii-0
Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii-1
Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii-2
Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii-3
Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii-4

COMENTARII (12)

laura_n

laura_n 1

10.05.2013, 14:03

asta e buna de mori pffai, nici nu mai trebuie altceva

simona72

simona72 1

10.05.2013, 21:33

Asta cu zarzarele am auzit-o la tzara, eu nu am facut, daca arunci cu niste zarzare fac si eu ca-mi place ...super buna!!!!

diaconta

diaconta 1

10.05.2013, 21:39

cred ca-i buna ciorbita ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!