Ciorba acrisoara de legume(a la grec)

de merisor in Supe/Ciorbe, 14 Iul 2012 | 92095 vizualizari

 

Haideti sa ne degresam cu o ciorba de sezon....dupa atata carne si dulciuri cred ca prinde bine. Eu de obicei fac mancarurile pentru 2 zile, iar ciorba asta am facut-o consistenta, azi mancam mai mult zeama, iar maine pasez legumele si o transform in supa-crema pe care o vom manca cu crutoane.

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe medii
  • 3 morcovi
  • 1 ardei rosu(Kapia)
  • 1 ardei galben
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina si cateva frunze
  • 3 cartofi medii
  • 5 rosii
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura otet
  • putin ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acrisoara de legume(a la grec):

Se toaca legumele(mai putin cartofii si rosiile) si se pun la calit in putin ulei, de fapt se inabuse. Cand sunt aproape inabusite se pun rosiile decojite si trecute prin robot. Se fierb 10-15 minute si se adauga apa fiarta, apoi cartofii taiati cubulete(am invatat ca daca vreau sa se mentina cartofii mai tari si sa nu se sfarme, trebuie sa pun rosiile inaintea lor si nu invers)

Se lasa la fiert pana se patrund cartofii, apoi se amesteca smantana cu oul si otetul si se pu in ciorba. Dupa ce se stinge focul pun si patrunjelul tocat si acopar cateva minute pentru a nu se evapora aroma de patrunjel.

Eu si la aceasta ciorba folosesc in loc de sare, delicat sau vegeta.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba acrisoara de legume(a la grec)-0
Ciorba acrisoara de legume(a la grec)-1
Ciorba acrisoara de legume(a la grec)-2
Ciorba acrisoara de legume(a la grec)-3
Ciorba acrisoara de legume(a la grec)-4
Ciorba acrisoara de legume(a la grec)-5

COMENTARII (22)

elena96

elena96 1

16.01.2014, 09:12

eu gatesc fara vegeta ,delikat si altele si este mult mai bine

 merisor

merisor 1

16.01.2014, 09:40

Elena, bine faci!!!
De aproximativ un an am renuntat si eu la vegeta si delikat

Li_ana

Li_ana 1

09.05.2014, 15:46

ati incercat vreodata o ciorba de legume acrita cu zer de la branza?! este delicioasa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!