Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter

de Panacris in Ciorbe, 6 Aug 2013 | 2353 vizualizari

 

Testul de anduranță a continuat chiar dacă s-a terminat concursul!;) Cât mai pot, supun oala minunată le teste;)

 

INGREDIENTE

  • carne de vită cca. 400 g.,
  • legume pentru borș românesc congelate cca. 400 g,
  • sare iodată,
  • borș Magic 2 linguri,
  • verdeață ( pătrunjel, leuștean și coriandru) cca. 2 linguri,
  • iaurt grecesc cca. 4 linguri,
  • ouă 2 bucați.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter:

Am plecat de la rețeta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-pui-cu-tarhon-in-vas-zepter-38096.html dar am deviat și am folosit carnea de vită, ce mereu îmi dă emoții, că nu se va găti bine!;) 

Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm cel puţin odată pe săptămână acest tip de carne roşie. Pe lângă faptul că este cu mult mai slabă decât cea de porc (exceptând cotletul), specialiştii spun că are cea mai mare cantitate de substanţe nutritive dintre toate alimentele bogate în proteine. Are fier, situându-se pe locul trei în topul produselor care conţin această subtanţă minerală, după cereale şi seminţe. De asemenea, este cea mai bună sursă de vitamina B12, vitamina B6 Niacina şi Riboflavin, având, totodată, şi un conţinut ridicat de creatină, substanţă care ajută la dezvoltarea corespunzătoare a sistemului muscular. Nu lipsesc nici minerale ca zinc, seleniu, fosfor, potasiu, magneziu, sodiu, cupru, acid linoleic conjugat, substanţe foarte importante pentru organism.

Se pune carnea de vită la fiert, cca. 15  minute, acoperit, apoi se aruncă apa, se spală carnea și se pune cu apă curată din nou la fiert (se pune cca. 1000 ml apă, atenție când se gătește în minunatul vasul Zepter nu există evaporare).  După ce se ajunge la punctul de fierbere, se adaugă legumele congelate, se acoperă, apoi se lasă la fiert la foc mediu, până ce acul de pe indicatorul Termocontrolului, ajunge, la jumătate zonei verzi, se ridică capacul se asezonează de sare, apoi se acoperă și se oprește focul.(Ciorba continuă să se prepare chiar dacaă focul este oprit, asta datorită căldurii acumulate la baza vasului).
După cca.  jumătate de oră se dă din nou drumul la foc, se  adaugă cele 2 linguri de borș Magic și  verdeața tocată mărunt.  Apoi se dă un clocot, se oprește focul, se lasă aproximativ 10 minute să se “linisteașcă” și se  drege ciorba cu două gălbenușuri amestecate cu iaurt. Se servește fierbinte cu ardei iute;) Poftă bună!
 

RETETA IN IMAGINI

Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter-0
Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter-1
Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter-2
Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter-3
Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter-4
Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter-5
Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter-6
Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter-7
Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter-8

COMENTARII (12)

Lorra

Lorra 1

07.08.2013, 09:14

Rocsi

Rocsi 1

07.08.2013, 11:59

Buna ciorba

babi5

babi5 1

21.08.2013, 13:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!