Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat

de Bya Ralu in Ciorbe, 3 Iun 2013 | 6464 vizualizari

 

Este pur si simplu dementiala ciorbita asta!:D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varza
  • 1 ciolan afumat
  • 1ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 2-3 linguri de smantana
  • 1 galbenus
  • 3-4 cartofi
  • 1 lingura de vegeta/piper/ghimbir/
  • 2 linguri de praf de bors magic
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat:

Varza se da pe razatoarea mare, se pune intr-un castron mare, punem putina sare si stoarcem zeama care se lasa. Se muta intr-un alt castron si se presara praf de ghimbir deasupra.

Ciolanul il punem la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si putin piper.

Ceapa se toaca marunt, telina se da pe razatoare, morcovul se taie feliute subtiri, iar pastarnacul feliute. Se pun la calit in ulei de masline.

Dupa circa 45 minute legumele calite, impreuna cu cartofii taiati cuburi si varza se adauga in oala peste ciolan.

Se lasa la foc mic sa fiarba.

Cand e aproape gata ,adaugam condimentele,iar intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana si praful de bors.Se pun 2-3 polonice de zeama fierbinte,amestecand continuu.La fel se procedeaza si cand se pune in oala,se amesteca continuu.

Se serveste cu patrunjel tocat marunt

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat 233166
retete culinare - Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat 233167
retete culinare - Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat 233168
retete culinare - Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat 233169
retete culinare - Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat 233170
retete culinare - Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat 233171
retete culinare - Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat 233172

COMENTARII (50)

sebirizescu 1

23.12.2013, 00:42

foarte buna

Bya Ralu 1

23.04.2014, 15:32

simonacallas 1

01.05.2014, 19:38

Ce bine arata si ce culori frumoase are

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18