Ciorba cu legume si carne de curcan

de adasev12 in Ciorbe, 2 Oct 2011 | 3699 vizualizari

 

eu pun oala la foc si incep ...si apoi ce iese...basta sa fie comestibil...hihihi....

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan, cu os
  • o vanata mai mica sau o jumatate
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • telina radacina si o tija
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 3 linguri smantana pt gatit
  • sare, delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu legume si carne de curcan:

Carnea se pune la foc si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza foarte bine, apoi se adauga ceapa intreaga, telina si tija de telina intregi , ardeiul tot intreg si se lasa la fiert. Se sareaza. Carnea de curcan e mai atoasa decat cea de pui asa ca trebuie fiarta mai mult, deci lasam la foc cam o ora. Curatam si morcovii si-i taiem rondele apoi si-i adaugam in ciorba...punem si pasta de rosii...Lasam cam 10 minute, apoi adaugam vanata taiata cubulete mici si cartofii la fel. Acestea le punem ultima data fiindca fierb f repede. Mai lasam 10 minute sa fiarba si apoi adaugam smantana . Daca mai are nevoie se adauga delikat si eventual piper. Oprim focul, scoatem pe o farfurie bucata de carnita, scoatem din ciorba si ceapa, ardeiul si telina. (ardeiul se poate curata de pielita, toca si pune inapoi in ciorba). Carnea o desprindem fasiute si o adaugam inapoi in oala, asa se amesteca prin toata ciorbita.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba cu legume si carne de curcan-0
Ciorba cu legume si carne de curcan-1
Ciorba cu legume si carne de curcan-2

COMENTARII (20)

adasev12

adasev12 1

04.10.2011, 16:02

miuta...

Cris2711

Cris2711 1

05.10.2011, 10:47

si mie imi plac Ada

adasev12

adasev12 1

08.10.2011, 10:32

cris, ma bucur

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!