Ciorba de afumatura cu zeama de varza

de mihasara in Ciorbe, 20 Ian 2016 | 736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1ciolan afumat mai mare de 1 kg
  • 1litru de zeama de varza
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 telina mica
  • 3 cepe
  • 1 dovlecel mic
  • 150 de grame de fasole verde pastai
  • 100g mazare
  • 3 ardei gras taiat cuburi
  • varza taiata fideluta - dupa gust
  • 3 cartofi cuburi
  • 3 rosii taiate in cuburi
  • leustean
  • sare, piper
  • 1 ou
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de afumatura cu zeama de varza:

  1. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece.
  2. Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza  spuma, se adauga morcovii, telina si patrunjelul.
  3. Se lasa sa fiarba pe foc mic.
  4. Cand morcovii sunt fierti pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga restul legumelor, mai putin cartofii si rosiile.
  5. Se verifica si carnea sa fie fiarta, daca nu mai lasam ciorba pe foc pana se fierbe.
  6. Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape facute se adauga si cartofii.
  7.  Dupa ce au fiert si acestia, se pun rosiile fara pielita, taiate in cuburi si zeama de varza pe care am fiert-o separat. 
  8. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se trage de pe foc.
  9. Se bate bine un ou si se adauga in oala cu ciorba.
  10. Se spala si se toaca fin leusteanul, se presara pe deasupra.
 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu ceapa rosie sau cu ardei iute proaspat sau murat si cu mamaliguta.

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

20.01.2016, 14:45

Perfecta pentru acum

Camelya 1

20.01.2016, 17:59

Yamiii, ce as manca si eu o portie

mirela0911 1

20.01.2016, 20:36

Buna de tot cu zeama de varza!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29