Ciorba de burta

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 30 Ian 2016 | 2282 vizualizari

 

INGREDIENTE

1 kg burta ,

1 picior de vaca,

4 morcovi,

2 cepe,

1 telina,

5 catei de usturoi,

5 grame de piper boabe,

3 frunze de dafin,

500 g smantana (iaurt),

5 galbenusuri,

100 ml otet,

50 ml de ulei,

sare

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece. In caz ca aveti piciorul intreg, il spargeti in bucati mai mici. Se pune la fiert piciorul si burta (in caz ca aveti burta prefiarta, ea se pune mai tarziu la fiert).

Cind burta este aproape fiarta, se adauga 2 morcovii, telina, ceapa curatata, spalata si taiata in jumatati sau sferturi, piperul si frunzele de dafin. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt.

Cind burta si picioarele au fiert bine se scot si se racesc. Burta se taie felii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege, si se introduce impreuna cu burta intr-o oala curata peste care se strecoara zeama de in care au fiert continuand fierberea pina la un nou clocot. Din galbenusuri si smantana se pregateste un sos cu care se drege ciorba.

Inainte de a-l turna in ciorba, punem usor cu un polonic din zeama fierbinte peste sos si amestecam usor. Daca am turna sosul fara al dilua, avem sanse sa se coaguleze.

Calim 2 morcovi rasi in ulei si il adaugam in supa pentru o culoare frumoasa. Se potriveste gustul cu otet si sare. Ciorba se serveste foarte fierbinte cu mujdei de usturoi, smantana si ardei iute.

 

COMENTARII (13)

mihaelar63

mihaelar63 1

01.02.2016, 22:57

O ciorbita mereu bine primita

anca_rm

anca_rm 1

08.02.2016, 13:00

ce dor imi e de o ciorbica de burta , tare buna

Micutza Luana

Micutza Luana 1

17.02.2016, 15:42

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!