Ciorba de burta

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 30 Ian 2016 | 6892 vizualizari

 

INGREDIENTE

1 kg burta ,

1 picior de vaca,

4 morcovi,

2 cepe,

1 telina,

5 catei de usturoi,

5 grame de piper boabe,

3 frunze de dafin,

500 g smantana (iaurt),

5 galbenusuri,

100 ml otet,

50 ml de ulei,

sare

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece. In caz ca aveti piciorul intreg, il spargeti in bucati mai mici. Se pune la fiert piciorul si burta (in caz ca aveti burta prefiarta, ea se pune mai tarziu la fiert).

Cind burta este aproape fiarta, se adauga 2 morcovii, telina, ceapa curatata, spalata si taiata in jumatati sau sferturi, piperul si frunzele de dafin. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt.

Cind burta si picioarele au fiert bine se scot si se racesc. Burta se taie felii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege, si se introduce impreuna cu burta intr-o oala curata peste care se strecoara zeama de in care au fiert continuand fierberea pina la un nou clocot. Din galbenusuri si smantana se pregateste un sos cu care se drege ciorba.

Inainte de a-l turna in ciorba, punem usor cu un polonic din zeama fierbinte peste sos si amestecam usor. Daca am turna sosul fara al dilua, avem sanse sa se coaguleze.

Calim 2 morcovi rasi in ulei si il adaugam in supa pentru o culoare frumoasa. Se potriveste gustul cu otet si sare. Ciorba se serveste foarte fierbinte cu mujdei de usturoi, smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

01.02.2016, 22:57

O ciorbita mereu bine primita

anca_rm 1

08.02.2016, 13:00

ce dor imi e de o ciorbica de burta , tare buna

Micutza Luana 1

17.02.2016, 15:42

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta