Ciorba de Burta a la Nico

de nico15 in Ciorbe, 12 Dec 2010 | 7181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de burta prefiarta
  • 1 ciolan de vita
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 8 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 350-400 g carne de vita cu os(sa aibe osul si maduva)
  • 200 ml smantana
  • 150 ml iaurt
  • 3-4 litri apa pentru fiert
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ardei
  • piper, sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de Burta a la Nico:

 Se spala burta, se clateste bine si se pune la fiert totodata se pune si un ciolan de vita.

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari,

aproximativ dupa vreo 40 de minute le adaugam si pe acestea dupa ce fierbe burta, si spumuim, de doua-trei ori, dupa care verificam daca este burta fiarta, daca este fiarta o scoatem si o taiem fideluta si o repunem inapoi in oala pentru a continua fierberea.

Se curata 8 catei de usturoi si se zdrobesc adaugandu-se in ciorba.Punem frunza de dafin, sare si piper dupa gust.

Separat luam un morcov de marime potrivita, il curatam, spalam si razuim pe razatoare, il stoarcem de zeama si il adaugam in putin ulei intr-o tigaie si il calim un pic, urmand a-l adauga mai tarziu.

Aproximativ dupa 1 ½ verificam daca este fiarta ciorba suficient. Vom lua o alta oala si vom strecura ciorba, nu se vor mai pune legumele doar bucatile de burta si se va mai continua fierberea 20 de minute. Acum luam strecuratoarea mica in care punem morcovul ras si scurgem zeama morcovului impreuna cu uleiul in care a fost calit, va da un gust si o culoare deosebita ciorbei.

Se ia ciorba de pe foc, separat se bat ouale cu smantana si iaurtul dar NU SE VOR ADAUGA IN CIORBA CALDA,

Se ia un polonic de ciorba si se va amesteca peste amestecul de oua, smantana si iaurt se pune treptat in oala pentru a nu se branzi si a modera temperatura.

Se serveste dupa caz cu otet, smantana si ardei iute.


Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de Burta a la Nico-0
Ciorba de Burta a la Nico-1
Ciorba de Burta a la Nico-2
Ciorba de Burta a la Nico-3
Ciorba de Burta a la Nico-4
Ciorba de Burta a la Nico-5

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

13.12.2010, 13:11

buna rau

epurasha2bb 1

13.12.2010, 13:30

exact cum imi place mie Nico!

mamaieelena 1

14.12.2010, 23:18

apetisanta ciorba si ardeiul ala iute iti face cu ochiul buna rau,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04