Ciorba de burta the best :)

de Sylvia in Ciorbe, 21 Aug 2010 | 10216 vizualizari

 

Imi place foarte mult aceasta ciorba am mancat-o pe la o multime de restaurante si fac si acasa de cateva ori pe an, cu ciorba de data asta este insa alta poveste ca reteta e diferita de ce faceam pana acum. A si fost cea mai buna ciorba de burta pe care am mancat-o vreodata meritul Inei careia ii multumesc pentru reteta care mi-a furat ochii, puteti sa vedeti reteta ei aici : http://www.bucataras.ro/retete/9937/ciorba-de-burta.html

 

INGREDIENTE

  •  1 kg de burta de vita nefiarta,
  • o bucata buna de carne de vita si un os de vita,
  • un picior de porc
  • un ardei mare rosu,
  • 2 morcovi,
  • o bucata de telina si  de pastranac si 2 tije de telina,
  • cateva boabe de piper,  nu am pus ceapa sa respect reteta data.

Pentru dres ciorba avem nevoie de

  • 300 ml iaurt gras ( sa fie de buna calitate sa se dizolve in ciorba bine fara flocoane) ,
  • cativa catei de usturoi,
  •  o jumatate de ardei  murat in otet,
  • 2 foi de dafin ( obiceiul casei la ciorba de burta, nu ma pot renunta la el ) ,
  • 2-3 galbenusuri de ou,
  •   leustean optional dar necesar  :) care il punem direct in farfurie cand servim ciorba.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta the best :):

Preparare : spalam bine burta si carnea si le punem la fiert impreuna cu legumele, adaugand de la inceput putina sare si boabele de piper si aproximativ 4 l de apa.  Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 70 de minute de cand am inchis supapa.

  Strecuram apoi supa obtinuta si o  punem din nou la fiert, adaugand burta taiata feliute si 1-2 foi de dafin. Dupa ce a clocotit cateva minute, adaugam usturoiul ( eu ca sa fie foarte fin in fac cu blenderul cu putina supa si iese ca o pasta fina ).

 Dupa ce am pus usturoiul cand incepe sa cocoteasca inchidem focul. Adaugam imediat  ardeiul din otet taiat fasii subtiri ( ii da gust foarte bun si un aspect placut ) si o jumatate de morcov  fiert dat pe razatoarea mica.  Separat intr-un bol batem iaurtul cu galbenusurile si le adaugam in ciorba cand aceasta s-a racorit sa nu se adune si sa formeze flocoane. Mai dregem cu sare si punem 1-2 linguri de otet in care am murat ardeii iuti ( daca aveti asa ceva la indemana ) si turnam peste 2 linguri de ulei in care am calit cateva minute morcov crud dat pe razatoare , ii da o culoare nemaipomenita ciorbei de burta, ma bucur de acesat tips culinar descoperit .

   Se serveste calda cu o bucata buna de paine si cu ardei iute, pentru iubitorii acestui fel de mancare este un rasfat de fiecare data , daca o sa testati aceasta reteta sigur rasfatul va fi mare A fost execelenta, eu am adaugat si leustean maruntit in farfurie dar va prezint varianta clasica fara leustean.

 

TIPS-URI

1

1. am pus pe langa obisnuitul os de vita cu carne la fiert si un piciorus de porc ( din cele ce se pun la fiert pentru piftie ) 2. am pus iaurt gras la sfarsit in loc de smantama, e o ciorba destul de consistenta si asa si iese excelenta si 3. la sfarsit ca sa ii dau putina culoare am pus peste 2 linguri de ulei in care am calit morcov ras si a iesit portocaliu .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burta the best :) 47244
retete culinare - Ciorba de burta the best :) 47245
retete culinare - Ciorba de burta the best :) 47246
retete culinare - Ciorba de burta the best :) 47247
retete culinare - Ciorba de burta the best :) 47248
retete culinare - Ciorba de burta the best :) 47249
retete culinare - Ciorba de burta the best :) 47250

COMENTARII (14)

Teo 1

21.08.2010, 22:39

daca e'' marca inregistrata'', atunci o iau si eu ''de buna'' si o voi testa !

mena29 1

22.08.2010, 00:32

felicitari

Sylvia 1

23.08.2010, 14:36

Teo si Mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18