Ciorba de caprioara cu tarhon si taietei subtiri

de katty in Ciorbe, 16 Feb 2020 | 3300 vizualizari

 

O ciorbita satioasa, densa,aromata, dar  saraca in calorii...
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne caprioara cu os
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 70 gr mazare boabe congelata
  • 70 gr fasole verde congelata
  • 250 gr rosii congelate
  • taietei subtiri
  • sare
  • piper
  • tarhon uscat
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de caprioara cu tarhon si taietei subtiri:

Tinem carnea 1/2 de ora in apa rece. apoi o fierbem, de preferat intr-o oala sub presiune.

Scoatem carnea de pe oase si strecuram zeama pentru a obtine o zeama limpede.

In uleiul incins punem pe rand morcovii taiati cubulete, ceapa tocata fin, ardeiul taiat cubulete, mazarea si fasolea verde. Le lasam sa se inmoaie usor, apoi acoperim cu zeama de carne. Fierbem 15 minute, apoi adaugam bucatile de carne, rosiile, sare si piper.

Cand rosiile au fiert, completam cu zeama, adaugam sare daca mai este nevoie, tarhonul si taieteii. Fierbem 5 minute.

Batem ouale intr-o cana si le lasam sa se prelinga in oala incet, pe dosul furculitei. Lasam sa mai dea 2-3 clocote, amestecand usor in oala pentru a desprinde zdrentele de ou si stingem focul. Punem patrunjelul verde tocat fin si acoperim cu un capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de caprioara cu tarhon si taietei subtiri" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura din carne de mistret