Ciorba de crap si somon cu smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 9 Mar 2017 | 5680 vizualizari

 

 Ce sa va spun : daca nu ati mancat pana acum, trebuie neaparat. Am inceput de la capul si partea de coada de la un crap proaspat si am ajuns la o gustoasa ciorba cu smantana.
Pentru a da un gust deosebit, am folosit somon afumat si seminte de fenicul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg crap (cap si partea cu coada)
  • 150 gr file somon afumat
  • 2 morcovi noi
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri orez
  • 1 pahar smantana
  • 1 lingurita seminte uscate fenicul (din gradina)
  • 1/2 lingurita cimbrisor salbatic uscat (din livada)
  • 2 linguri pasta kapia cu telina (productie proprie)
  • 1/2 lingurita Eros Pista (pasta ardei iuti -productie proprie)
  • 2 lamai - zeama
  • sare
  • codite de ceapa verde
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de crap si somon cu smantana:

  1. Se pune la fiert apa cu sare, in care se fierbe pestele.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Morcovul si dovlecelul se taie cuburi mai mici.
  4. Cartofii se taie cuburi mai mari.
  5. Usturoiul se feliaza.
  6. Ardeiul se taie marunt.
  7. Dupa 10 minute, se scoate crapul si se pune la fiert morcovul si cartofii.
  8. Dupa inca 10 minute, se adauga orezul, usturoiul, dovlecelul, ardeiul, pastele de ardei si condimentele.
  9. Lasati sa dea un clocot si incercati daca legumele sunt fierte.
  10. Alegeti carnea de peste curatind oasele.
  11. Reduceti intensitatea fierberii si diluati smanatana cu zeama fierbinte. Adaugati, amestecand in oala. 
  12. Adaugati la ciorba, bucatele de file de somon afumat.
  13. Tocati marunt coditele de ceapa si patrunjelul verde.
  14. Acriti ciorba cu zeama proaspata de lamaie dupa gust.
  15. Gustati si sarati, daca mai este nevoie.
  16. Serviti ciorba cu verdeata multa tocata si cu bucati de crap in fiecare farfurie.

    Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de crap si somon cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciuperci Portobello