Ciorba de dovlecei, cu leustean

de Patricia Iordache in Ciorbe, 20 Iul 2013 | 10453 vizualizari

 

Pentru ca este vara si pentru ca avem legume proaspete din belsug, am profitat de acest lucru si am pregatit o ciobita racoroasa din dovlecei si muuult leustean. A iesit o minunatie! Aromata si gustoasa exact asa cum mancam in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare (sau 2-3 mai mici);
  • 1 ceapa mare;
  • 1 rosie (fara coaja);
  • 2-3 linguri bulion;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 2 cartofi potriviti;
  • o telina mica;
  • 3-4 linguri cu ulei;
  • sare;
  • piper;
  • leustean proaspat din belsug;
  • 2.5 l. apa fierbinte.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei, cu leustean:

Spalam legumele si le curatam de coaja.

Tocam marunt ceapa, telina, morcovii si ardeiul.

Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate. Amestecam si dupa 5 minute adaugam apa fierbinte.

Cartofii si dovleceii ii taiem cubulete.

Cand apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute.

Tocam rosia marunt si o punem in ciorba. Adaugam cubuletele de dovlecei, potrivim de sare si piper, punem si bulionul si lasam sa fiarba inca vreo 10-15 minute.

Oprim focul si presaram mult leustean proaspat, tocat.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute si/sau cu smantana (cui ii place).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei, cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de legume cu lapte bătut