Ciorba de dovlecei, cu leustean

de Patricia Iordache in Ciorbe, 20 Iul 2013 | 3888 vizualizari

 

Pentru ca este vara si pentru ca avem legume proaspete din belsug, am profitat de acest lucru si am pregatit o ciobita racoroasa din dovlecei si muuult leustean. A iesit o minunatie! Aromata si gustoasa exact asa cum mancam in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare (sau 2-3 mai mici);
  • 1 ceapa mare;
  • 1 rosie (fara coaja);
  • 2-3 linguri bulion;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 2 cartofi potriviti;
  • o telina mica;
  • 3-4 linguri cu ulei;
  • sare;
  • piper;
  • leustean proaspat din belsug;
  • 2.5 l. apa fierbinte.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei, cu leustean:

Spalam legumele si le curatam de coaja.

Tocam marunt ceapa, telina, morcovii si ardeiul.

Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate. Amestecam si dupa 5 minute adaugam apa fierbinte.

Cartofii si dovleceii ii taiem cubulete.

Cand apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute.

Tocam rosia marunt si o punem in ciorba. Adaugam cubuletele de dovlecei, potrivim de sare si piper, punem si bulionul si lasam sa fiarba inca vreo 10-15 minute.

Oprim focul si presaram mult leustean proaspat, tocat.

 

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute si/sau cu smantana (cui ii place).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de dovlecei, cu leustean 246179
retete culinare - Ciorba de dovlecei, cu leustean 246180
retete culinare - Ciorba de dovlecei, cu leustean 246182
retete culinare - Ciorba de dovlecei, cu leustean 246184
retete culinare - Ciorba de dovlecei, cu leustean 246185
retete culinare - Ciorba de dovlecei, cu leustean 246187

COMENTARII (28)

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 16:18

buna ciorba

gabriela76 1

04.11.2013, 11:20

foarte buna ciorba

-Licurici- 1

23.06.2015, 07:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D