Ciorba de fasole boabe

de miremirc in Ciorbe, 12 Dec 2011 | 2575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • 2 lg ulei
  • 1 lg faina
  • 2 lg bulion
  • 1 lg boia
  • 3 lg ketchup cu usturoi
  • frunze de tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

  Intr-o oala cu apa punem fasolea de seara pana dimineata sa se inmoaie. A doua zi aruncam apa, punem alta peste fasole si asezam oala pe foc; dupa ce clocoteste apa, o aruncam si punem alta. Eu arunc de 2 ori apa si abia a 3-a apa o las sa clocoteasca bine si adaug legumele taiate marunt, sarea si cateva boabe de piper. Lasam sa fiarba legumele la foc mic.

Daca apa scade prea mult in timpul fierberii, putem completa cu apa clocotita.
Intr-o tigaie punem uleiul cu faina, amestecam de cateva ori pana se omogenizeaza, apoi adaugam boia, bulion, ketchup si amestecam bine; rasturnam peste ciorba de fasole, amestecam si la final adaugam tarhonul taiat tocat si putin piper macinat.

Ciorba de fasole se serveste cu ceapa rosie sau ardei iute. Pofta multa !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de fasole boabe 137390
retete culinare - Ciorba de fasole boabe 137391
retete culinare - Ciorba de fasole boabe 137392
retete culinare - Ciorba de fasole boabe 137393
retete culinare - Ciorba de fasole boabe 137394

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

13.12.2011, 09:11

mamaieelena 1

04.01.2012, 19:14

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:10

vreau vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21