Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de Laly in Ciorbe, 22 Oct 2010 | 6157 vizualizari

 

O ciorbita cum facea bunica mea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mai mica pentru calit
  • leustean verde
  • sare,cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara.

Spalam ciolanul si il taiem cubulete,sau feliute sau cum doreste fiecare.Se pune la fiert intr-o oala cu apa.

Ceapa,ardeiul,morcovul si telina se taie cubulete.Cand ciolanul aproape a fiert se adauga legumele si fasolea.

Se lasa la fiert pana cand toate legumele s-au inmuiat bine.Se adauga cimbru si sare dupa gust.

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu uleiul.Cand a devenit sticloasa se adauga pasta de tomate.Se mesteca bine pana se incorporeaza toata pasta.

Se adauga in oala care fierbe si se mai lasa circa 5 minute.La sfarsitul prepararii se adauga leusteanul verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde (post)