Ciorba de fasole cu ciuperci

de Larisel in Ciorbe, 16 Noi 2014 | 2346 vizualizari

 

Una dintre cele mai des facute ciorbe in familia noastra, fie ca e post sau nu!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame fasole boabe
  • 3 cepe medii
  • 2 morcovi mai mici
  • un ardei gras
  • ciuperci, vreo 4-5 fara piciorus
  • patrunjel
  • cateva fire de leustean
  • bors
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o mana de fidelini
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciuperci:

Fasolea se pregateste cu o seara inainte, se alege, se clateste si se lasa la inmuiat pana a doua zi.

Punem fasolea la fiert, iar dupa vreo 10-15 minute de fierbere se schimba apa. Facem procedura asta de doua ori.

Pregatim legumele, ciupercile.

Mie nu imi place sa prajesc legumele, asa ca uleiul il adaug pur si simplu in timpul fierberii, alaturi de legume si ciuperci, plus un pic de sare si piper.

Dupa ce s-au fiert, punem pasta de tomate, lasam sa dea 2-3 clocote si punem borsul, in functie de cat de acra ne place.

Verificam gustul dupa fiecare adaugare!

Aproape de final punem fidelini plus verdeturile tocate marunt.

Mai lasam timp de cateva clocote si gata, pofiti la masa!

 

 

TIPS-URI

1

fideaua nu este obligatorie

2

cand schimbam apa trebuie sa avem grija ca apa cea noua sa nu fie rece, in caz contrar fasolea se va intari

3

cantitatea de bors variaza in functie de gustul fiecaruia

4

as fi preferat in loc de leustean sa pun o crenguta de cimbru, insa la momentul acela nu aveam la indemana

5

totodata, daca nu va plac ciupercile le puteti scoate din reteta

6

e musai sa serviti rece cu ceapa si mamaliguta ori cu ardeiul cel mai iute :D

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de fasole cu ciuperci-0
Ciorba de fasole cu ciuperci-1

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

16.11.2014, 13:59

Bună

Rocsi 1

16.11.2014, 20:34

Nu am mai mancat ciorba de fasole cu ciuperci, dar cred ca a iesit buna!

mada91 1

17.11.2014, 15:19

E super! (nici mie nu imi place sa prajesc legumele)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04