Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)

de ionix in Mancaruri de post, 10 Dec 2009 | 8320 vizualizari

 

nu e favorita mea dar ii place tatalui meu... :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1 litru zeama de varza
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • o mana de taitei
  • leustean
  • patrunjel
  • 3 cepe
  • 2 linguri cu ulei
  • tarhon, sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post):


Fasolea se pune la inmuiat in apa rece inainte cu 12 ore, e bine s-o lasi peste noapte.


Se spala bine, se da in clocot si se arunca apa. E bine s-aveti o oala cu apa fierbinte pe foc.


Se pune din nou la fiert cu apa fiarta. Cand incepe sa fiarba din nou se adauga 2 cepe taiate cubulete, ardeiul, morcovul si pastarnacul taiate marunt.


Se lasa ciorba pe foc pana cand fasolea este complet fiarta si se adauga zeama de varza ( inainte de a o pune peste fasole,zeama de varza a fost data intr-un clocot intr-o alta oala), pastea de tomate, sarea, piperul si tarhonul.


Se lasa pe foc inca circa 15 minute sa fiarba si se adauga taiteii. Se mai lasa inca 10 minute apoi se stinge focul, se presara peste ciorba de fasole o mana de patrunjel tocat, leustean tocat si se acopera.


Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se caleste o ceapa. Ceapa calita se pune peste ciorba de fasole si se amesteca bine.


Se mananca atat calda cat si rece.



Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post) 11942
retete culinare - Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post) 11943
retete culinare - Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post) 11944

COMENTARII (7)

gaby_duceag 1

13.12.2009, 09:01

am facut si eu ieri.tot cu ceapa calita.e singura ciorba la care consider obligatorie etapa asta

ionix 1

14.12.2009, 10:34

asa zice si mama... ca fara prajeala de la final n-ar mai avea gust

nana 1

04.03.2010, 16:59

mmm... ce bun ii... imi palce moarea si in combinatie cu fasolea cred ca e foarte bun... si eu o sa imi fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!