Ciorba de fasole galbena pastai

de Lia_ in Ciorbe, 29 Sep 2014 | 6112 vizualizari

 

N-am mai gatit vreo ciorba cu lapte, iar usturoi n-am pus decat in supa-crema de rosii de la Jamie Oliver. Excelenta combinatie in cazul pastailor galbene de fasole. O recomand.

 

INGREDIENTE

  • 300g fasole galbena pastai
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 telina mica
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura de faina (nu am pus!)
  • 1 ceapa medie spre mare
  • 1 ardei kapia / gras rosu mediu (sau 2 lingurite de boia de calitate buna)
  • putin ulei
  • 2 catei de usturoi mici
  • 1 legatura leustean sau/si patrunjel sau frunze de telina
  • sare dupa gust
  • sare de lamaie (de pus in farfurie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole galbena pastai:

1. Intr-o oala de 2.5-3 litri pune 3-4 cani de apa cu un varf de lingurita de sare sa se infierbante.

2. Spala pastaile. Fasolea galbena, soiul cu pastaia subtire si frageda, nu are ate. Doar taie capetele. Pe un tocator, aseaza un buchet de fasole si tai-o in 3. Pune-le in apa fierbinte.

3. Spala, curata de coaja si taie cubulete morcovul, telina si radacina de patrunjel. Le calesti intr-o lingura de ulei intr-o tigaie pentru 3-4 minute. Apoi, le rastorni in oala. Mai completezi cu apa fierbinte daca e in sec, sa acopere cu o latime de palma.

4. Curata ceapa si ardeiul, taie cubulete si in aceeasi tigaie mai pui o lingura de ulei si le calesti si pe acestea. Eu am presarat si niste boia dulce ca sa accentuez culoarea rosiatica. Dupa 2-3 minute, stinge cu 1-2 polonice cu zeama (depinde de marimea polonicului). Lasa un clocot si apoi rastoarna in oala. Coloreaza frumos.

5. Daca vrei sa pui faina (eu nu pun), o dizolvi in lapte rece si freci cu mai putin la inceput, sa nu faca cocoloase. Pui laptele tot in ciorba.

6. Dupa ce fasolea e fiarta, rade cateii de usturoi fin, pune-i in oala si lasa-i 2-3 clocote si sareaza dupa gust.

7. Toaca marunt verdeata, opreste focul si adaug-o in oala. 

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Reteta nu prevede acrirea cu sare de lamaie. Eu am pus in farfurie pentru ca imi place acra. Nu recomand acrire in toata oala ca sa nu strice textura, din cauza prezentei laptelui.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de fasole galbena pastai 344228
retete culinare - Ciorba de fasole galbena pastai 344229
retete culinare - Ciorba de fasole galbena pastai 344230

COMENTARII (19)

Rocsi 1

29.09.2014, 22:24

diaconta 1

30.09.2014, 22:38

Apetisanta

Lia_ 1

01.10.2014, 09:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D